Het pad naar gezondheid
1e hulp met homeopathie
Spiritualiteit, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling
Voeding en gezondheid
Gezondheid begrijpen en Natuurlijke Gezondheid
Verdieping in de homeopathie
Lezing jonge kinderen
Kennismaken met de natuurlijke geneeskunde
Gezonde kinderen
Verdieping in de homeopathie

Afgelopen voorjaar is in Gezondheidscentrum Stiens met een heel leuke groep mensen besproken wat de mogelijkheden zijn van de homeopathie in acute situaties. In een nieuwe cursus gaan we met de homeopathie wat meer de diepte in. We gaan op zoek naar wat homeopathie kan betekenen bij chronische aandoeningen. En ook al is de homeopathie geen wondergeneeskunde, de mogelijkheden om iets aan chronische ziektes te doen is veel groter dan veel mensen denken. Een tien jaar durend onderzoek in Zwitserland

 naar de resultaten van homeopatische behandelingen liet zien dat homeopathie in een aantal gevallen goedkoper en effectiever is dan de bestaande aanpak. Daarom zit homeopathie nu in Zwitserland in het basispakket. Dus waarom zouden we niet veel meer openstaan voor alle geneeskracht die de natuur ons biedt? In vijf avonden onderzoeken we de mogelijkheden en onmogelijkheden van een homeopatische behandeling. Daarbij wordt een aantal belangrijke homeopatische constitutiemiddelen besproken. Dat zijn middelen die zowel iemands lichamelijke als psychische kenmerken omvatten. Klassiek homeopaten werken altijd op dat gehele beeld. Het voordeel is dat iemand die een middel tegen hoofdpijn krijgt, bijvoorbeeld tegelijkertijd kan merken dat hij meer energie heeft, beter slaapt en minder depressief is.
We bespreken de middelen aan de hand van een psychologisch thema waar ze vooral mee te maken hebben. Vandaaruit zien we dat ook de fysieke klachten met deze aanpak verlicht kunnen worden. Iedere avond doen we een ander thema met de bijbehorende middelen.

 

De thema's zijn:
Gebrek aan zelfvertrouwen, verlegenheid, angst om jezelf neer te zetten in de 'enge' wereld om je heen. We bespreken een paar middelen die hierbij kunnen helpen en ontdekken wat de verschillen tussen deze middelen zijn
Verlies, verdriet, depressie. Soms lukt het maar niet om op eigen kracht pijn, verlies, tegenslag of een ander trauma te boven te komen. We bespreken de belangrijkste middelen die een gezonde verwerking van deze gebeurtenissen kunnen stimuleren en ondersteunen.
Angsten en fobiën. We kijken naar middelen voor algemene angsten als hoogtevrees, claustrofobie, pleinvrees, angst om onder de mensen te komen of de telefoon op te nemen. Maar ook bespreken we specifiekere fobieën als de angst achtervolgd te worden of de angst voor besmetting.
Overgevoeligheid. Dit gaat om het niet kunnen verwerken van alle prikkels die er op je afkomen. Dat kan om voedsel gaan maar ook geluiden of drukte in de klas of op het werk. Of je pikt de negatieve sfeer van iemand op. Homeopatische middelen kunnen helpen om grenzen te trekken om jezelf te beschermen, zonder dat je daardoor verhardt. Je blijft jezelf, je blijft gevoelig, maar je kunt de prikkels om je heen beter hanteren. 
Boosheid en agressie. Boosheid wordt soms terecht en op een gezonde manier geuit. Maar heel vaak ook wordt boosheid onderdrukt en 'zit iemand zich op te vreten'. Dikwijls zijn lichamelijke klachten op den duur het gevolg. Soms komt boosheid en frustratie ook op een ongezonde, gewelddadige en schadelijke manier naar buiten. We zullen een paar middelen bespreken die boosheid en frustratie in goede banen helpen leiden en voor grote opluchting kunnen zorgen.  


De cursus ‘verdieping in de homeopathie’ kost € 45, -- en wordt gegeven in het Gezondheidcentrum Stiens. De eerste keer dat de cursus weer gegeven wordt is vanaf september 2017. De data worden nog bekend gemaakt.

Je kunt je opgeven via de mail op info@newworldbooks.nl of door te bellen naar 0611-744 844

 
HomeDe praktijkHomeopathieEFTRelatiebegeleidingPersoonlijke OntwikkelingLezingen en cursussen Nieuws en linksErvaringenContactEn verder...