Het pad naar gezondheid
Even bijkomen
Autisme en hoop
Ga vaker off-line
Liefde doet wonderen
Autisme en hoop
Autisme is een verschijnsel dat onder steeds meer kinderen lijkt voor te komen. Er bestaat een heel scala aan autistische verschijnselen en geen autistisch persoon is dezelfde. Misschien heeft iedereen wel één of meer autistische trekjes en kun je zeggen dat iedereen dus ergens tussen de 0 en 100% autistisch is. Met een paar procent kun je prima functioneren in onze maatschappij, maar als het percentage oploopt wordt het moeilijker en moeilijker. 
Hoewel er geen eensluidende definitie voor autisme bestaat, zou je samenvattend kunnen  zeggen dat een autistisch persoon moeite heeft met de chaotische en bedreigende lawine van indrukken die er op hem afkomt. Als oplossing sluit hij zich af van de wereld om hem heen.

In dit
filmpje zie je een meisje met "een behoorlijk hoog percentage autisme". Na elf jaar begint ze te communiceren waarmee ze aan haar omgeving iets kan laten zien van haar innerlijke wereld. Een hoopvol verhaal voor ouders met vergelijkbare kinderen!
HomeDe praktijkHomeopathieEFTRelatiebegeleidingPersoonlijke OntwikkelingLezingen en cursussen Nieuws en linksErvaringenContactEn verder...