Het pad naar gezondheid
Mijn dochter en ik
Stapje voor stapje sterker
Dansen op K3
Ons binnenvettertje
Zware astma en groei-achterstand
Een bang ongelukkig vogeltje
Dansen op K3

 

 

Krakend knapten de schelpen onder het dunne laagje sneeuw dat die nacht gevallen was.

Bij iedere stap onder mijn schoenen en de krukken die me overeind hielden.  

Want bekkeninstabiliteit.  

Op deze ijskoude lentemorgen in maart scheen de zon, maar ik voelde hem niet.

Naast me, mijn drie jarige dochter, achter ons fBmilie en vrienden. 

Op weg naar de begrafenis van ons kindje. Mijn dochter. 

Het was die dag dat ik dacht dat ik nooit meer zou kunnen lachen, genieten of blij zijn.

Enkele jaren later kwam ik Jeroen tegen. Ik begon me te verdiepen in de homeopathie en besloot zelf ook in behandeling te gaan. Immers, nog steeds had ik last van bekkeninstabiliteit, ik kon ons 6 maanden oude zoontje niet de trap op dragen. Niet fietsen, en niet in de stad winkelen. Dat laatste was op zich lekker goedkoop, maar niet zo handig. Ik wou gewoon geen pijn meer. Daarnaast, al vond ik dat ik mijn draai best gevonden had, voelde mijn hart nog zwaar. Een kind verliezen is niet niks.

 

 

Ik ben geen mens die graag over zichzelf praat of wil laten zien dat het niet goed gaat. Toch voelde ik mij op mijn gemaken en veilig genoeg om mijn verhaal te doen. Of soms van binnen niet, dan draaide ik er wat omheen en ook dan kon ik daarna gewoon weer verder waar we gebleven waren. Alle ruimte om mijn eigen pad te gaan en langzaam aan op te knappen. Ik kreeg korrels, in flesjes water. Nu nog vind ik dat het meest wonderlijke van alles. Al snel verbeterde mijn humeur, de zon voelde ineens zo lekker warm, de ijsjes op het terras leken lekkerder te smaken, de lach van mijn kinderen mooier en liever. De scherpe randjes van het verdriet om mijn dochtertje gingen er vanaf. Wat een lucht gaf dat.

 

 

Niet lang daarna begon ik me fitter te voelen, ik kon beter lopen, langer ook. Klusjes doen in de tuin, tegels vegen, zandkastelen bouwen. Dansen op K3 met mijn groter wordende drietal. Het lijkt haast een sprookje maar er is niks van verzonnen. Ik weet en heb ervaren hoe krachtig deze geneeswijze is. Het helpt je gelukkig in je leven te staan, mentaal, emotioneel of fysiek. Maar eigenlijk allemaal tegelijk. Waar je ook voor komt. En dat dankzij simpele korrels, de deskundigheid en de open geduldige houding van de homeopaat.

 

                                                                                     M.V.

 
 
HomeDe praktijkHomeopathieEFTRelatiebegeleidingPersoonlijke OntwikkelingLezingen en cursussen Nieuws en linksErvaringenContactEn verder...